Stop met haasten !

4 augustus 2018 0 Door PureWilma

 

Heb jij dat ook, dat het soms lijkt of iedereen het steeds drukker en haast heeft?  Alle ballen moeten in de lucht worden gehouden en de oplossing lijkt wel om sneller te leven.

Waarom doen we dat eigenlijk? Ik denk dat we van mening zijn dat als de dingen snel gebeuren, het goed is. Effectief is het niet. Haast is het resultaat als je geen prioriteiten stelt. Als je alles even belangrijk vindt en je wilt alles tegelijk bereiken, dan heb je nooit tijd genoeg en moet je haasten.

Het lijkt de norm dat je een fantastische ouder, partner, een lieve vriend(in), heel gezond, populair wilt zijn. Je doet aan persoonlijk ontwikkeling, je hebt een mooi en gezellig huis, je bent succesvol, modieus gekleed en je wil ook nog een bijdrage leveren om de wereld een beetje mooier te maken.  

Als je aan alles wilt voldoen, loert een burn-out echt om de hoek.

Prioriteitstelling is noodzakelijk want hoe sneller je leeft, des te sneller gaat voor je gevoel de tijd – het is een neerwaartse spiraal. Ik heb inmiddels geleerd dat niets moet. Haast is echt een keuze en je kunt er vandaag mee stoppen.

Ik heb vandaag geen tijd om te haasten. En jij? 

Als ik me vandaag opgejaagd voel, ga ik mezelf de vraag stellen “waarom ik me haast” want minder haasten levert je een betere kwaliteit van leven op en verhoogt je geluksgevoel.

Mocht ik onverhoopt toch in de stress schieten dan gebruik ik de geurinhalator van PureWilma met essentiële oliën van onder andere lavendel, scharlei en ylang ylang, dit geeft meteen rust. Deze geurinhalator is in onze webshop te koop voor € 5,95 exclusief verzendkosten. Ik heb hem altijd bij me!

Ik ga me vandaag bezig houden met de dingen die voor mij belangrijk zijn.  En wat ga jij doen?

Fijn weekend!!

PureWilma