Bioptron kleur- en lichttherapie

PASSIE EN MISSIE

Bij PureWilma zijn we altijd bezig met onze passie: geuren en kleuren. Op een beurs kwamen we de Bioptron®tegen en we waren gelijk enthousiast. Net als de essentiële oliën werkt de Bioptron® ook op lichaam en geest. Dit was de extra tool waar we naar zochten en waar je nu zelf kennis mee kunt maken in ’t kleinste winkeltje van Drimmelen. Supertrots zijn we dat we dit apparaat in Nederland mogen introduceren.

Onze missie is om mensen weer in hun kracht te zetten met behulp van geur en kleur. Het draagt bij aan een gezonder leven zodat jij weer in je kracht staat en je droom kunt leven.

Wat is BIOPTRON®en wat doet het voor je?

 

BIOPTRON® is een Zwitsers apparaat wat klinisch is getest, medisch bewezen en gecertificeerd door het EEC. Er zijntot heden geen bijwerkingen geconstateerd en of contra-indicaties. In verschillende ziekenhuizen en klinieken wordt ook met deze lichttherapie gewerkt. Bioptron®is een hele mooie aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Tijdens de lancering op de Beauty Trade Special 2016 in Den Bosch heeft BIOPTRON® Nederland de felbegeerde award “Beauty Product of the Year 2016” in de wacht gesleept en is hiermee uitgeroepen tot het meest innovatieve product in de categorie apparaten. In 2014 won BIOPTRON® al de eerste prijs voor het beste anti-aging apparaat bij het 2e Esthetisch & Anti-Aging Medicine Europese Congres AMEC in Parijs.

De licht- en kleurentherapie van BIOPTRON® werkt op een natuurlijke manier door het eigen herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen door middel van lineair licht. Dit licht is een speciaal soort licht dat zich verspreidt in vlakke golven parallel aan elkaar. Het licht heeft een golflengte van 480 tot 3400 nanometer en bevat geen Uv-straling, dus volledig veilig. Door een interne koeling ligt de temperatuur ter hoogte van de huid op maximaal één à twee graden Celsius hoger dan de normale lichaamstemperatuur.

De apparaten van BIOPTRON® laten dit licht toe in de huid tot in de diepere weefsels. Daardoor beperkt BIOPTRON® licht zich niet alleen tot het behandelde gebied van de huid.

Het licht is effectief bij wondheling, bij behandeling van huidproblemen, bestrijdt pijn en verhoogt de opnamecapaciteit van de huid. Daarnaast activeert gepolariseerd licht de fibroblasten tot aanmaak van collageen en elastine en van nieuwe bloedvaatjes, zodat er een betere doorbloeding en een gezondere huid ontstaat. Deze lamp heeft een helende werking, versnelt genezing en helpt bij huidkwalen en is anti-aging.

BIOPTRON® lichttherapie heeft een stimulerend effect op het immuunsysteem wat leidt tot snellere en effectievere resultaten.

In het kort waar de Biotron® kan worden ingezet:

  • Anti-rimpel (anti-aging, award winning)
  • Cellulitis
  • De Bioptron® activeert de fibroblasten tot aanmaak van collageen en elastine en van nieuwe bloedvaatjes, zodat er een betere doorbloeding en een gezondere huid ontstaat
  • Herstelt littekens en wonden
  • Acne, puistjes
  • Psoriasis
  • De Bioptron® maakt nieuwe huid aan door stimulatie van o.a. keratinocyten
  • Heeft een bacterie dodende werking bij o.a. acne en puistjes
  • Stimuleert specifieke cellen in het immuunsysteem (neurofielen en macrofagen) en herstelt beschadigde en verzwakte cellen door herstel van het celmembraan
  • Bevordert het algemeen welzijn
  • Eczeem
  • Spierpijn
  • Artrose

 

 • Reuma
 • Chronische pijn
 • sportblessures

Wat is het verschil tussen een gewone lichttherapie en de Bioptron®?

Het gewone licht gaat als het ware alle kanten op en dringt niet dieper dan 3mm  door in de huid.
Bioptron® maakt gebruik van gepolariseerd licht van 95% en dat werkt effectiever.

De Bioptron®heeft een medisch filter maar daarnaast beschikt PureWilma ook nog over kleurenfilters en het allernieuwste filter: Fullerene.

Kleurenfilters

De kracht van de Bioptron®zit in de combinatie van het licht en de medische filter maar ook de speciaal ontwikkelde kleurenfilters vergroten het effect. De unieke combinatie het licht met de kleurfilters doet het polychrome licht ontleden in haar verschillende golflengten. De kleurfilters kunnen daardoor ingezet worden op acupunctuurpunten, chakra’s en pijnlijke plaatsen op het lichaam.  Kleur is energie en iedere kleur heeft zijn eigen golflengte en frequentie. Als het gekleurde licht de huid doordringt, produceert het chemische reacties die de functie van verschillende organen en systemen beïnvloeden, dus zowel lichaam als geest. Kleur helpt de huidweefsels om energie op te bouwen, zodat de weerstand wordt verhoogd.

De licht- en kleurtherapie is ook toepasbaar op diverse wonden zoals open beenwond en doorligwonden. Het is een niet-invasieve behandelmethode (er wordt niet met een apparaat in het lichaam gegaan) die het herstel met de helft van de tijd terugdringt. Ook bij ontstekingen en pijn zoals reuma en artrose is de therapie geschikt.

Kleuren uitleg in het kort:

De werking van de kleurenfilters in grote lijnen. Wilt u weten of een specifiek probleem verholpen kan worden middels één van de kleurenfilters, neem dan contact met ons op.

Rood filter:  bevordert de doorbloeding en werkt pijnstillend! Activeert en revitaliseert. Bij verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, vermoeidheid, winterhanden -tenen.

Oranje filter: herstelt, helpt bij depressieve mensen die hun levenslust zijn kwijtgeraakt of zich eenzaam of verveeld voelen. Het opent de energetische blokkades. Allergische reacties, spierkrampen, spanningshoofdpijn.

Geel filter: specifiek op het lymfatisch systeem. Reinigt, stimuleert en versterkt de zenuwen. Oedeem en vernmoeidheid.

Groen filter: balanceert en ontspant. Brengt de Tymusklier in balans als wij teveel stress hebben. Stress is de oorzaak van bijna alle ziektes en kwalen. Verlaagt bloeddruk. Bij wonden en recente littekens.

Blauw filter: ontstekingsremmende werking tegen bacteriën en virussen, helpt bij keelpijn, versnelt herstel bij brandwonden, elimineert bacteriën die acne veroorzaken. Hheeft een ontstekingsremmende werking tegen bacteriën en virussen – zoals herpes zoster (gordelroos). Het wordt ook bij de tandarts gebruikt als bacteriedodend middel bij paradontitus (tandvleesontsteking). In 10 behandelingen worden de bacteriën gedood die de paradontitus veroorzaken. Koorts, insectenbeten, spier- en gewrichtsontstekingen.

Indigo filter: heeft vooral een esthetisch effect bij cellulitis, bij slapeloosheid, eczeem, sinus problemen. Kalmerend.

Violet licht werkt specifiek op het lymfatisch systeem. Troost mensen met psychische stoornissen, verzacht hoofdpijn, verlicht huidontsteking en irritatie, heeft stimulerend effect op de productie van witte bloedcellen in de milt. Stress en stoornissen in de bloedcirculatie.

De kleuren in het kader van de huidverzorging