Fullereen filter bij SAD seizoensdepressie

Fullereen filter bij SAD

Een Seasonal Affective Disorder (SAD) is een gemoedstoestand die onder invloed van de wisseling van seizoenen verstoord raakt. De problemen bij SAD kunnen variëren van een licht vermoeid gevoel tot een zware depressie. Termen die in dit verband genoemd worden zijn voorjaarsmoeheid, najaarsmoeheid en winterdepressie. Voor alle vormen geldt dat voornamelijk een gebrek aan (zon)licht de klachten veroorzaakt.

Oorzaak van Seasonal Affective Disorder

Naar de oorzaak van SAD wordt nog gezocht, maar het lijkt samen te hangen met de biologische klok die beïnvloedt wordt door de hoeveelheid licht. Via het netvlies komt zonlicht binnen, dat chemische processen in de hersenen op gang brengt. Dit gebeurt in de pijnappelklier, die zich in het midden van de hersenen bevindt. De stoffen die daar aangemaakt worden regelen onze biologische klok. Het hormoon melatonine is zo’n stof en deze veroorzaakt slaperigheid. Mogelijk is de aanmaak van melatonine bij mensen met een winterdepressie verstoord, maar onderzoek heeft dat nog niet bevestigd.

Zeer waarschijnlijk is het serotoninegehalte bij mensen met een seizoensgebonden depressie uit balans, net als bij mensen met een ‘gewone’ depressie. Deze neurotransmitter regelt onder andere het gevoel van welbevinden.

Voorjaars- en najaarsmoeheid zijn lichtere vormen van Seasonal Affective Disorder en gaan gepaard met symptomen als vermoeidheid, lusteloosheid en concentratieverlies. Mensen die last hebben van een winterblues of winterdepressie ervaren deze symptomen gedurende de winterperiode. Alleen voelen zij zich nog slechter dan patiënten die aan voorjaarsmoeheid lijden. Dan spreek je van SAD. De meest opvallende symptomen van een winterdepressie zijn:

 •          Een verstoord slaappatroon.
 •          Een verstoord eetpatroon.
 •          Een depressief gevoel waar geen aanwijsbare reden voor lijkt te zijn.

Daarnaast kun je last krijgen van de volgende symptomen:

 •          Somberheid
 •          Hoofdpijn
 •          Lang slapen en toch een voortdurende vermoeid
 •          Moeilijk in slaap vallen
 •          Stress.
 •          Gevoelens van nutteloosheid
 •          Grote behoefte aan koolhydraten en gewichtstoename, die in de lente weer afneemt
 •          Prikkelbaar
 •          Libidoverlies.

Het Bioptron medical HPL Fullereen C60 filter is een uniek filter en is gemaakt van fullereen, een molecuul gevormd uit 60 koolstofatomen (c60).

Het is medisch bewezen dat de Bioptron® lichttherapie effectief is bij behandeling van seizoensdepressie.

Dit filter is echt een doorbraak in de lichttherapie. Naast de behandeling van SAD werkt dit filter op het algemene welzijn en zorgt voor een reset van het immuunsysteem en optimale gezondheid.

Het is ook de enige filter waarin je op 40 cm afstand in het licht mag kijken. Klanten melden dat dit een bijzondere ervaring is en ervaren

Behandeling SAD: afhankelijk van de gradatie.

Optimaal resultaat 1 x per dag, duur : 10 minuten.

Prijs: 15 euro per sessie. Bij langdurige behandeling kan er een prijsafspraak worden gemaakt.